Nav labāka līdzekļa pret karstumu: jūsu ģimene liks jums to gatavot katru dienu — labāks nekā veikala saldējums

Vasara ir ideāls laiks, lai pagatavotu saldējumu. Šim nolūkam ir pieejami visi nepieciešamie augļi un ogas. Tas ir arī lielisks veids, kā ātri atvēsināties.

Vasaras karstumā nav labākas dzesēšanas iespējas kā augļu sulas saldējums.

Pagatavot pašam nebūs grūti, un ticiet man, šī iespēja ir daudz labāka un garšīgāka nekā veikalā pirktā.

Šodien mēs piedāvājam trīs labākās augļu sulas saldējuma receptes.

Zemeņu sulas saldējums uz kociņa

Zemenes – 700 gr;

Cukurs – 3 ēdamk. l;

Ūdens – 150 ml.

Ogas kārtīgi nomazgājam, noņemam kauslapiņas un ļaujam ūdenim notecēt, tad zemenes mazliet saspaidām, pārkaisām ar cukuru un atstājam, lai izdalās sula.

Pēc tam zemenes liek blenderī, pievieno vārītu atdzesētu ūdeni un sablenderē.

Iegūto zemeņu masu izkāš caur smalku sietu, lai atdalītu mīkstumu. Nogaršo zemeņu sulu un, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru. Tas viss ir atkarīgs no ogām un jūsu vēlmēm

Ielejiet sulu īpašās veidnēs un ievietojiet saldētavā līdz pilnīgai sasalšanai. Kā veidnes varat izmantot kvadrātveida jogurta kastītes.

Tagad formiņas liekam saldētavā uz kādu stundu, pēc tam izņemam ārā un ieduram kociņus sulā. Ievietojam atpakaļ sasalt.

Saldējums ar mellenēm un jogurtu

Mellenes – 5 tases;

Dabīgais jogurts – 8 ēdamk.

Mellenes sasmalcina blenderī un sajauc ar jogurtu.

Iegūto maisījumu lej veidnēs un ievieto saldētavā uz četrām stundām, pirmajās divās stundās maisījums jāmaisa ik pēc 30 minūtēm – neesiet slinki! Tas ir ļoti svarīgi.

Lasi vēl: Kā garšīgi pagatavot ziedkāpostu svētku mielastam: viesi apēdīs katru pēdējo drusku

Pirms pasniegšanas izrotājiet saldējumu ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.

 

Ķiršu saldējums

Ķiršu sula – 750 ml;

Ūdens – 250 ml;

Cukurs – 1,5 glāzes

Katliņā ielej ūdeni un pievieno cukuru.

Pagatavojiet sīrupu un vāriet 1-2 minūtes, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis.

Atstāj sīrupu nedaudz atdzist līdz istabas temperatūrai, tad pievieno ķiršu sulu.

Šķidrumu samaisiet, ielejiet veidnēs un ievietojiet saldētavā.

Leave a Comment